Tänk om jag ångrar mig, och sen ångrar mig igen..?

.. då är det himla bra med en mamma som är frisör. Jag har haft en risig höst, och jag säger inte att allt beror på min nya hårfärg men jag vill påstå att den har orsakat en mellanstor del av riset. En slags personlighetsförändring på något sätt. Jag har inte riktigt vetat vem jag är eller vad jag gör eller var jag hör hemma. Så.. Nu går jag med mitt hår mot ljusare tider!
Om 2 månader och 4 dagar är det julafton. Goo Jul!

Ingen speciell rubrik

Det regnar ute och idag har det för mig känts som den första riktiga höstdagen. Det såg riktigt grått ut på himlen imorse när jag ramlade ur sängen, det regnade och vinden ruskade om träden rejält. Höst. Höst. Mm. Jag gillar det.
Dagen har varit bra men seg. Jag diskade undan ett Mount Everest imorse, applåder för det. Sen lade jag mig på soffan och funderade på livet, och medan jag gjorde det lyckades jag även somna en skvätt. Zzzzz..
Kvällen spenderades i Hedemora i det Forslundska residenset med en massa härliga människor. Jag skulle ha med mig köttfärs och tacokrydda - två essentiella ingredienser till fisksoppa. (Fast det smakade ruskigt likt tacos..) När köttfärsen inhandlades bestämde jag mig för att nu är det helg och då får man äta Ben&Jerry's supersmaskiga glass. Jag har gjort en pakt med mig själv att var gång jag köper en ny B&J's ska jag välja en smak jag inte provat förut.
Denna gång blev det B&J's New York Super Fudge Chunk. Mums, tänker ni. Njaa, säger jag.
Jättegod glass, givetvis, men på något tokigt sätt blev det för mycket choklad - hur nu än det går till. Och nötter i glass var tydligen inte riktigt min grej heller. Nåja, då vet jag ju det till nästa gång! Alltid något!
12 personer runt matbordet och maten smakade fantastiskt! Tänk att det alltid är så trivsamt där borta, alltid fullt med folk men ändå får alla plats. Underbart!
Efter maten åkte jag, Emelie och lilla Emma 4 år på road-trip till Hemköp för att köpa desserten - godis! Totalt kom vi hem med ett kilo godis och två påsar chips, Emma fick välja smak på dem och hon valde sina allra favvoritisar.
Godis, chips och spel dukades upp och tjejerna vann givetvis mot killarna. Var det nån som nånsin trodde något anant? Bortsett från Marco då, som är övertygad om att han kan slå alla i ALLT.. Moahahhaha, att han aldrig lär sig.

Så nu sitter jag hemma med kroppen full av socker och diverse annat och kan inte sova. Nån bok har jag inte heller hunnit införskaffa, det blir en uppgift för morgondagen.
Hoppas det blir en fin dag imorgon, för alla.

Rensa-garderoben-dag

Två papperskassar utrensade, det känns riktigt bra. Jag önskar dock att jag hade kunnat få bort mer, men det var några toppar som jag bara måste ha kvar en stund till.
När jag hade laddat byrån med en låda toppar och en låda linnen och en låda underdelar och en låda sängkläder var det dags att fylla på med den rena tvätten från dagens nytvättade skörd. Det kändes mindre bra.. Men å andra sidan har jag ju verkligen fått bevis på att jag nästan aldrig mer behöver köpa ett plagg! Hahahahaa.


Tack för boktipsen Lina&Frida!


Imorgon ska jag försöka ta itu med resten av lägenheten, puh. Önska mig lycka till. Eller ännu bättre, önska mig en diskmaskin! :)

Ett tips

- till mig! Gärna i bokform. Nu slukar jag det mesta utom självbiografier, thrillers, deckare, skräckisar och tråkiga böcker. Men roliga, lagom romantiska och spännande böcker går åt i en rasande fart så nån av er som läser kanske vill vara så vänlig att ge mig ett tips. Varmt tack på förhand!
Dagen har spenderats på resande fot, jag och kusin Malin har varit i Valbo på Ikea och kikat runt i intilliggande butiker. Det var superkul och många fynd gjordes.
Det var nog det mest just nu, efter en halv dag i bilen är man ganska mosig.
Imorgon är en annan dag! Tvättdag!

Rufsigt hår

Är det inte så de flesta av oss börjar dagen? De som känner mig och som någon gång har vaknat med mig vet att det sannerligen gäller mig. Hahahaha. Mitt bästa huvudrufs var nog när jag vridit och vänt på mig en hel natt och vaknar med att hela kalufsen har fått en bena bak i nacken och således böljar framåt mot pannan. Snyggt..!!
Nu sitter jag här med nytvättat rufsigt hår och väntar på att dagen ska börja. Spännande!

Afrikansk kraftdans

Idag har jag stampat och skakat och hoppat till afrikanska rytmer. Det var ett riktigt jobbigt pass, men efteråt känns det alltid super! 3e gången nu, alltså kan jag betrakta det som en vana. Tjohoo!
Imorgon bär det av till tandläkaren. Igen. Den provisoriska kronan ska bli oprovisorisk och förhoppningsvis kan jag sluta knapra Ibumetin mot ilningarna. Huvva..
Jag beundrar tandläkare. Varje dag stirrar de in i folks munnar och gräver runt lite. Bluäh.. Nej, det är tur att inte alla vill bli florister och mäklare och sjuksköterskor.
Tänk om man var tvungen att utbilda sig till det man behövde hjälp med? Hänger ni med? Jag har hål i tanden, jag utbildar mig till tandläkare. Min bil pajar, jag utbildar mig till bilmekaniker. Jag är hungrig, jag utbildar mig till kock.
Ja jaa, jag vet, men klockan är halv10 och Elin är trött.. Haha.
/Fröken Westerlund

Nåja..

3 ½ av 7 är ju inte såå dåligt..

091005

Idag har jag mycket att göra. Här får ni en lista.
1. Rensa kläder
2. Ringa Lennart - formgjutna sulor, för att undvika Halgus Valgus
3. Åka till Elvaruhuset i Folkärna - jag ska köpa en ny spis!
4. Plantera fina blommor till Pappa
5. Äta kanelbullar - förhoppningsvis med en massa trevliga människor
6. Tvätta min jacka
7. Städa, vattna, handla
Puh.

090920 - Uppsala i mitt hjärta

Eller är det månntro Lina som har en sån speciell och varm plats där? Ty det verkar som att var hon än befinner sig när jag besöker så trivs jag.
Fredagen var en magpirrets dag. Linda skulle möta upp mig på stationen i Uppsala och vi skulle ta oss hem till Lina för en myskväll. Kära Linda har jag inte träffat på 3 år och några månader, så för mig var det ett otroligt kärt återseende. Hon såg nästan exakt likadan ut, fast lite mer vuxen, okonstigt nog. Men hur hon lät hade jag helt glömt bort, men jag vande mig snart igen och njöt av att lyssna på de klingande Bollnäs-tonerna.
Vi satt utanför Linas dörr och väntade i en HEL timme innan Lina behagade släpa sina fötter in genom ytterdörren. Nu ljuger jag givetvis, vi väntade i knappt 15 minuter och Lina kom in med andan i halsen och rosiga kinder.
Vi åt en mysig middag med goda morotsbiffar, härlig sallad och äcklig kapris. Efter middagen mös vi i soffan och drack lite vin och åt stjärnor som tog slut alldeles för fort.
Vi bestämde att lördagen skulle bli en shopping/ströva/umgås-dag. Lina bjöd mig och Linda på hotellfrukost och sen gav vi oss av. På väg ner på stan stötte vi på en himla stor domkyrka. Vi gick in och jag kom på att arkitekt är ett alternativt yrke för mig. Vi hittade även på en loppis där vi fyndade allehanda vackra och gamla ting. Jag hittade PRECIS en sån telefon jag vill ha, bara för att några dagar senare få höra att den antagligen inte fungerar pga dagens långa mobilnummer. Det löser sig.
Huvva vad det shoppades! Men kul var det. :) Det finns fyra, nej fem, anledningar till varför jag skulle kunna flytta till Uppsala. 1. Butiken Papper (Alltså.. Puh.. Det var.. Jag finner inga ord. VÄRLDENS BÄSTA BUTIK NÅGONSIN!) . 2. Den där vagnen/båten som står på stan och säljer sjukt goda och stora Arraksbollar för 15 kronor. 3. Lina & Linda. 4. Min goda barndomsvän Mia.
5. Alla andra klasskompisar som sökt sig till Uppsala-trakten.
Efter dagen på stan promenerade vi hem och gjorde oss redo för middag hos Mathilda. Jag, Lina, Frida och Linda begav oss dit. Frida har jag inte heller träffat på drygt 3 år och även det var ett kärt återseende. Haha, hon kändes som samma gamla Frida. Lika galen och öppen som alltid. När vi närmade oss Östhammar fick jag riktigt ont i magen, ty Mathilda tillhör också skaran av icke-besökta klasskompisar sen studenten.
När jag klev ur bilen vinkade jag glatt till figuren på andra sidan fönstret och sprang fram till ytterdörren. Väl inne fick hon en stor kram, magvärken släppte och jag blev lätt tårögd. Mathilda är sig lik, bortsett från Pyret hon har i magen. Lika varm och go som alltid.
Vi åt en rolig middag med egna grillplattor där man kunde lägga på lite vad man ville, helt perfekt. Tiden rann iväg alltför fort och vi for tillbaka till Uppsala med löften om att ses snart igen.
Söndagen började vid 4-tiden när jag återigen vaknade av hackande tänder och ett toalettbehov som behövde tillgodoses. Lina och Pers lägenhet är kall när man sover ensam ute i salongen på en madrass, det fick jag bittert erfara under första natten.. Så Lina hade förutseende nog lagt sig liite mer in mot väggen för att jag skulle få plats och värme. Jag blev glad och varm och kunde gott somna om. Morgonen bjöd på ännu en hotellfrukost och efter en liten lunch begav vi oss ut mot Ulva Kvarn. Det var ett himla mysigt litet ställe med egen glashytta och massa fina dyra saker i betong och roliga gamla små affischer. Vi fikade och jag frös och vi åkte hem.
Det var ett evigt tjat om pizza under helgen och på söndagen var det äntligen dags! Lina och Linda var vackra människor och gick iväg och hämtade våra pizzor medan jag stannade hemma och tog en powernap.
Efter pizzan stressade jag och Lina hem för att jag skulle hinna packa det sista och för att hinna med bussen. Bussen som kom till stationen en halvtimme innan tåget skulle gå, tåget som dessutom var försenat. Heja SJ.
Vi kramades och sa hej då och jag ville egentligen inte åka hem, men min tandläkare hade nog inte varit så glad om jag missat tiden måndag morgon. Helgen var.. nej, jag finner inga ord här heller. Riktigt riktigt bra. Och lite till.

091004 - Kavli

Neeej, ALLA älskar inte Kavli. Och nu tänker jag skriva ett upprört mail till kundtjänst på Kavli, för det där är olaglig reklam. Något kommer jag minsann ihåg från skoltiden, minns självklart inte vilket ämne - men det hade med reklam att göra.
" Man får inte marknadsföra en vara som 'bäst' om man inte har en undersökning som stödjer detta påstående " (Fast med finare ord.)
Hade de på Kavli brytt sig om att fråga mig så hade de inte kunnat titulera sin mjukost som älskad av alla. Sådetså.
Gaaaaah!

091004 - Kanelbullens dag

Jag visste att Lina skulle ha skrivit en kommentar och tjatat lite på mig. Och det hjälpte. :) Jag har mycket att skriva om så jag får nog dela upp det i olika delar..
Först och främst - idag är det Kanelbullens dag. Den har firats i Sverige sedan 1999, om jag inte minns fel, för att hylla den otroliga bullkultur vi har i Svea Rike. (Jag lyssnade på P3 när jag åkte hem från Hedemora i natt, och jag tror att det var sådär de sa.)
Jag har inte ätit en enda kanelbulle, men jag tänker att jag kan väga upp det genom att äta två imorgon. En fin tanke, enligt mig.
Tänk att så fort jag tänker 'kanelbulle' känner jag doften i näsan. Varmt. Nybakat. Kanel. Mums. Ja imorgon blir det tamejsjutton kanelbullar för hela slanten!

RSS 2.0